Wollige wieken voor korenmolen De Windhond

Gebreide lappen, bungelend aan molenwieken, bewegend in de wind. Twee ambachten die elkaar vinden. Het breicafé Soest is met dit idee naar het bestuur van de stichting de Windhond gestapt. Het idee sprak het bestuur aan.

Op Open Monumentendag 10 september zullen de wieken van de molen draaien, aangekleed met vrolijk gebreide of gehaakte lapjes.
Het breicafé is al begonnen met het breien van lapjes, maar ze kunnen wel hulp gebruiken. Een wiek is maar liefst acht meter lang!
Iedereen die het leuk vindt om te breien of te haken wordt opgeroepen om een lapje van 60 cm bij 11cm te maken in vrolijke kleuren. De molenaar zal er voor zorgen dat de lapjes aan de wieken van de molen bevestigd worden.
Als de lapjes weer van de molen gehaald worden, worden er dekens van gemaakt die aan een goed doel geschonken worden.

Voltooide wieklapjes kunnen tot 1 september worden ingeleverd bij de cultuurconsulent Anita Vreugdenhil. Adres: Idea, Willaertstraat 49, 3766 CP Soest. Wie nog vragen heeft, kan haar mailen: avreugdenhil@ideasoest.nl. Kijk ook op breicafesoest.wordpress.com.
Het breicafé is een initiatief van de cultuurconsulent.

Op de Soester Eng draait sinds 2008 de stellingkorenmolen “De Windhond”. In de molen zijn diverse meelproducten te koop. De molen draait geheel op vrijwilligers. Het is nog steeds mogelijk om vriend van de molen te worden. http://www.windhond.nl

Een Reactie op “Wollige wieken voor korenmolen De Windhond

  1. Met de molen is een mooi stukje cultuur weer terug gebracht !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s