Het breicafé gaat breien voor Pink Ribbon

Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Op deze manier ondersteunen ze onderzoek naar borstkanker. Hun missie is het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor de patiënten en hun omgeving te verbeteren. In de maand oktober wordt altijd extra aandacht besteed aan borstkanker door diverse acties. Het breicafé wil deze acties ondersteunen op onze eigen wijze.
De bedoeling is dat wij veel roze strikjes gaan breien/haken en mensen oproepen om dit strikje op hun jas te dragen.
Het strikje wordt gemaakt door een lintje te breien/haken van 0,5cm tot 1 cm breed en 14 cm lang. Het wordt een mooi strikje als gebreid wordt met roze glanskatoen en naalden 2. Probeer de kleur roze van het strikje op de foto te benaderen. Het hoeft niet helemaal deze kleur te zijn, maar ga niet met zacht roze breien. Via internet is dit garen te koop via wolmarkt.nl: http://www.wolmarkt.nl/catalog/product_info.php?products_id=13622; Hakelspass kleurnr 46
Marian’ne M heeft het voorbeeld gemaakt.

We houden je op de hoogte van de verdere acties die wellicht uitgevoerd gaan worden. Heb je nog vragen, wil je meedoen, neem dan contact met me op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s