Student schrijft over onze Pink Ribbon actie

Vanmorgen werd ik gebeld door Mitchel, student journalistiek in Zwolle, woonachtig in Soest. Hij was langs onze Pink Ribbon laan gekomen en had de grote roze linten zien hangen. Het raakte hem. Zijn oma was overleden aan borstkanker.
Wat mij erg ontroerd is de impact van al die roze sjaals op zoveel mensen.
Mitchel wil voor zijn studie opdracht schrijf ‘een persbericht’ onze Pink Ribbon actie gebruiken. Dit is zijn persbericht geworden:
“Opdracht 8 Mitchel van Essen
Maak een nieuwsverhaal voor een regionale krant met een zelf verkregen humanitaire bron.
College 7: 5 oktober 2011

Het breicafe in Soest

door Mitchel van Essen
SOEST- De komende tijd zult u door heel Soest gebreide roze linten zien hangen. Dit is het werk van het breicafe. Zij vragen door deze actie aandacht voor Pink Ribbon, de fondsenwervende organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. De linten zijn vanaf 5 oktober te koop voor €1,- op diverse plekken in de regio.

Het breicafe zelf is het CultureelPunt van Soest opgericht door Anita Vreugdenhil. Zij zijn verantwoordelijk voor al het cultuur in Soest. De actie met de lintjes is bedacht door een kunstenares uit de groep die zelf aan borstkanker lijdt. Zij wilde meer aandacht vragen voor haar ziekte en zo zijn ze op het idee van de linten gekomen.

De linten hangen ondertussen al op de ‘Pink Ribbon laan’, oftewel de Koningsweg tussen de rotonde Dalweg en de rotonde Dorpsstreek. ‘’We hebben ze afgelopen zondag daar opgehangen. Om 11 uur ‘s ochtends trokken we gewapend met ons breiwerk, stoeltjes, koffie, trap, naald, draad en schaar naar de plek. Tijdens het ophangen schrokken wij eigenlijk van de drukte die er al was op dat tijdstip. Mensen stopten ook midden op de weg en deden hun raampje open om ons te vragen wat we aan doen waren. Toen kregen we spontane aanmeldingen en kochten mensen lintjes. Van jong tot oud. Dat ontroerde ons eigenlijk wel. Die ochtend hebben we toch al €50,- opgehaald.’’, verteld Anita blij. Ook zijn er kleine zelfgebreide lintjes te koop bij de Lindenhof, de bibliotheken van Soest en Soesterberg en ontmoetingscentrum Klaarwater voor een bedrag van €1,-.

Pink Ribbon is een organisatie die aandacht vraagt voor borstkanker. Ze ondersteunen onderzoek en hun missie is het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor de patiënten en hun omgeving te verbeteren. In de maand oktober wordt altijd extra aandacht besteed aan borstkanker door diverse acties. Zo dus ook de actie van het breicafe. Pink Ribbon heeft van 2006 tot 2010 ongeveer €19.850.000,- opgehaald.

‘’De uiteindelijke opbrengsten van onze actie hebben wij vooraf geschat op €600.-. Het is namelijk aardig een arbeidsintensief werk, en aangezien we dit met 10 vrouwen doen wordt het lastig om meer lintjes te maken. We weten dat €600.- geen wereldschokkend bedrag is, maar alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen.’’, aldus Anita.
De linten-actie duurt nog tot eind oktober. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Anita Vreugdenhil: 035-6095817 of kijk op breicafesoest.wordpress.com.”

Advertenties

2 Reacties op “Student schrijft over onze Pink Ribbon actie

  1. Mitchel mooi dat je je opdracht hier aan gewijdt hebt.
    Zo heb jij ook je steentje bij gedragen om aandacht te vragen voor dit onderwerp.
    Als een persoonlijke nagedachtenis aan je oma.

    Succes met je interessante opleiding/carriére, waarin jij ook altijd keuzes kunt maken hoe berichten te ‘gebruiken’ !!
    Tegenwoordig heeft media ‘macht’ ten goede en ten kwade .

  2. Wat een mooi verhaal! Dankjewel voor deze blogpost. En inderdaad, alle kleine beetjes helpen en daar zijn we als Pink Ribbon heel blij mee! Groet Pink Ribbon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s