Leer kerstballen breien

Ook het breicafé heeft de hype opgepakt: kerstballen breien.
Arne & Carlos zijn twee Noorse ontwerpers en dol op breien en haken. Zij bedachten dat het geen gek idee is dit jaar de kerstboom met gebreide kerstballen te versieren. Het breicafé breit volgens de twee Noorse ontwerpers kerstballen met vijf naalden en de Noorse patronen. Maar ook haken en breien ze kerstballen met twee naalden.

Wie ook een kerstbal wil breien of haken, maar daarbij wat hulp kan gebruiken is van harte welkom in het breicafé in Grand Café de Lindenhof, van Weedestraat 131 vanaf maandagavond 21 november van 20.00 tot 21.30 uur.
Het breicafé heeft wel een paar extra naalden en extra wol, dat ter plekke gekocht kan worden. Handiger is het om zelf wat mee te nemen.
Voor de kerstballen volgens de Noorse ontwerpers zijn 5 naalden zonder knop nodig. Kleine naalden werken het prettigst. Heel geschikt zijn bamboenaalden. Een mooie maat om een kerstbal mee te breien is maat 3. Met een grotere maat naalden worden de ballen ook groter. Het garen maakt eigenlijk niet uit, maar het moet wel bij de gebruikte naalddikte passen. Wij breien zelf met wol, katoen en fantasiegaren, dat maakt dus niet uit. Het mag een glitter of glansje hebben. De ballen kunnen eventueel versierd worden met pailetten en kraaltjes.
Er zijn ook patronen voor kerstballen aanwezig, die met 2 naalden gebreid kunnen worden.

Van te voren aanmelden via: Anita Vreugdenhil; avreugdenhil@ideasoest.nl

Een Reactie op “Leer kerstballen breien

  1. Deze ballen op de foto geven mooi aan hoe gevarieerd ze gemaakt kunnen worden, erg leuk zo bij elkaar te zien Marijke.

    Ben benieuwd !!?;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s