Breien voor 40 jaar Spullenhulp.

spullenhulp

Wat een bijzondere dag was de afgelopen woensdag. Allereerst was er dus een hele witte wereld buiten wat mooi is om te zien maar voor deze dag misschien ook onhandig zou zijn. Het was namelijk de bedoeling dat ik met de dames van de beide brei-café’s naar een open dag zou gaan. Namelijk een feestelijke open dag bij de kringloop in ons dorp dat dit jaar 40 jaar bestaat. Deze kringloop, bij ons ‘spullenhulp’ genaamd had aan onze dames gevraagd lange stroken te breien om het meters brede hek te kunnen versieren. Als dank werden wij uitgenodigd deze open dag bij te wonen.
Boven verwachting wilden zelfs de oudere niet zo mobiele dames mee en werd er voor hen vervoer geregeld door degenen die daarvoor wel de mogelijkheid hadden. Maar toen ik de sneeuw en gladheid zag was ik toch wel bang dat er dames zouden afhaken. Gelukkig lukte het ons op een enkele zieke na om toch te gaan. Midden in de hal waren grote tafels naast elkaar gezet waar wij rondom konden zitten heerlijk met koffie en gebak. Natuurlijk hadden wij breiwerk mee en wat leuke werkstukken van verschillende dames. Ik een stapel polswarmes, wat flyers en extra pennen en breigaren. Leuk was de aandacht die wij kregen en de belangstelling voor het brei-café.
Ondertussen gingen de jongere dames het hek versieren met de lange kleurrijke stroken die wij hadden gebreid. Tussen de middag was er een goed verzorgde lunch en iedereen was tevreden. Sommigen genoten zo van dit uitje en struinden de hal  af op zoek naar leuke hebbedingetjes. Trots en blij waren ze wanneer ze met hun (veelal goedkope) buit weer bij mij terug kwamen. Enkele uren later was iedereen weer veilig thuis.

Advertenties

Een Reactie op “Breien voor 40 jaar Spullenhulp.

  1. Het was een geslaagde dag, er mogen nog steeds stroken gebreid worden, 10 cm breed bij 1.60 m lang

    http://marianne-mm.blogspot.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s