SHETLAND

Al een tijdje ben ik weg van shetland garen. Heb er van verschillende merken en nu dus ook van Jamieson. Dit garen is wat dikker en erg leuk voor wanten maar dus ook voor een hoofdband.

 

Dit garen is er in vele prachtige kleuren met de leukste namen, in elk draadje zie je meerdere kleurtjes waardoor het heel levendig wordt. Het voelt stug aan maar na het wassen wordt zachter. Wanneer ik dit garen vol trots aan de oudere brei dames laat zien zeggen ze allemaal hetzelfde …. “Hmmmm wel stug hé “, hoe vaak ik het ook uitleg ;-)) Wanneer je breit met dit garen wordt het breiwerk wel wat onregelmatiger en na het wassen krijg je een soort schaduw effect, de kleuren lopen dan in elkaar over. Het shetland schaap heeft een sterk krullige vacht waardoor na het wassen het breiwerk ook mooi dicht wordt.

 

 

                                                          gebreid op pen 3,25 mm

 

Afgelopen vrijdag was ik met een paar breivriendinnen naar de leuke wolwinkel in driebergen de Trollenwol.

Wat een heerlijkheden zijn daar toch , maar ik mocht alleen maar de kleurtjes die ik nog miste van mijn shetland garen meenemen deze keer. Tegenwoordig is de winkel ook op koopavond geopend en er is gelijk de mogelijkheid om er te breien. Wij wilden een steek oefenen van een patroon van Trollenwol en hebben er dus gezellig zitten breien.

 

                                  Ik heb vier kleuren gebruikt

 

In de winkel liggen veel voorbeelden en pakketten van allerlei werkstukken. Ook deze hoofdband lag daar, wel in een andere kleur meer ik vond het een leuk idee er eens één te maken. Nog nooit één gemaakt maar ook nog nooit één gedragen. Nu MM wat vaker naar de zee gaat is zo’n band toch wel erg lekker. En nu had ik gelijk iets om met mijn garen te breien.

Het patroon van de haarband is van Hazel Tindall

Er kwam mij ter ore dat, als alles goed gaat, het nieuwe boek over Twined Knitting in September kunnen verwachten.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s