markt

Vorige week zaterdag dus op de markt gestaan met onze brei spullen. Een mooie gelegenheid om te ontdekken of er genoeg interesse is naar breiwerk. Het was guur maar gelukkig wel droog. Om 8 uur was ik paraat met 1 van de brei dames. Tussendoor kwamen andere brei dames een uurtje mee breien achter de kraam, erg gezellig. Hoe groot is de kraam, welk plekje staan we, hoe richt je in, waar leg je wat. Allemaal vragen die je bezig houden en pas ter plekke kunt invullen. Waslijn, knijpers en kleding hangertjes mee. Flyers en foto van het brei café. EN natuurlijk mijn breiwerkjes. Ik had niet zoveel meer maar we konden de kraam leuk en aantrekkelijk inrichten. Mede door mijn brei dame kwamen er best veel mensen kijken, zij lokte ze wel naar de kraam om aandacht te vragen voor stichting KIKA waarvoor zij mini sokjes verkocht.

Voor de meesten was het een verrassing dat onze spullen er zo modern en draagbaar uitzagen en dat er zulke leuke garens zijn tegenwoordig. Een mevrouw was mij gevolgd vanuit de supermarkt om mijn kleurrijke kauni sjaal. Er kwamen vragen over garens en de patronen die ik gebruik . Ook mijn polswarmers werden verbaasd ontvangen, daar hadden de meesten niet bij stil gestaan dat zo’n klein gebreid lapje zo aangenaam en handig kan zijn. Vooral voor de marktlui zelf omdat je vingers natuurlijk vrij zijn.

Zo heb ik een beetje een indruk gekregen van wat de voorkeur is van de mensen.

En MM die áltijd maar weer die polwarmetjes breit (volgens sommigen) gaat ze gewoon weer breien. Vorig jaar was ik met deze bezig maar was niet tevreden over het resultaat. Maar waarom ik het zo abrubt van de pen heb gehaald weet ik niet meer.

Het is een techniek, de estlandse spiraal, die lijkt op entrelac maar eenvoudiger is met een heel leuk effect. In het boek “Warme Handen” van Carla Meijsen staat een duidelijke beschrijving. Ik kan met mijn voorraadje shetland in verschillende kleuren en diktes wel een tijdje lekker spelen.

Entrelac spiraal

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s