Handwerkfestijn Bunschoten zoekt vrijwilligers

“Hand-werk van hand tot hand op het platteland!”

Voor de 6e keer organiseer ik samen met vele vrijwillige medewerkers het Handwerkfestijn waarvan de gehele opbrengst naar het Bestemmingsfonds genezing type 1 gaat, van het Diabetes Fonds. Ook dit jaar heeft de fam. van Middelaar hun erf weer belangeloos beschikbaar gesteld zodat wij onze tenten weer op kunnen zetten bij Landwinkel® en Schenkerij “De Kastanjeboom”, Zevenhuizerstraat 281 in Bunschoten.

Gelukkig kan ik ook dit jaar rekenen op een diehard team van familieleden en vriend(inn)en, maar ik zoek nog:
 Medewerkers voor de verkoop van handwerk- e.a. handvaardigheidmaterialen.
Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 september, zondag 2 september 2012 van 11:00-14:00 uur en/of van 14:00-17:00 uur.
 Schenkingen van alles op het gebied van handwerk- e.a. handvaardigheidtechnieken (boeken, materialen, tijdschriften, enz.), zowel tweedehands als nieuwe creaties. Ook proefstukjes van kant, quilten, borduurwerk, haakwerk, (zelfgemaakte) prentbriefkaarten, letterbakken, enz. zijn welkom want ook deze krijgen van ons een tweede leven!
 Wie heeft er nog een doos met Boerenbont servies op zolder staan en wil dit schenken?
 In de “kiemplekken” worden er dit jaar demonstraties gegeven van allerlei draadtechnieken. We hebben al een hele grote hoeveelheid brei- en haakgarens gekregen. Om dit zoveel mogelijk te verkopen willen we hiervan technieken laten zien. Daarom vragen we medewerkers die hiervan een korte uitleg aan bezoeker kunnen geven. Er zijn al voorbeelden die we kunnen laten zien maar ook uw ideeen zijn zeker welkom. Graag het uitgewerkte voorbeeld inleveren bij ondergetekende met verwijzing naar bijv. website waar het patroon te vinden is. Neem hierover s.v.p. contact met mij op.
 Marjon Hiemstra verzorgd ook dit jaar weer een haakworkshop. Informatie hierover volgt nog.
 Sponsoren zij zeker welkom omdat er altijd wat onkosten zijn die wij moeten betalen.
 Zoveel mogelijk zelfgemaakte creaties voor de loterij. Marian de Haan en Mijna Sonneveld hebben inmiddels al mooie quilts gemaakt en geschonken (zie bijgevoegde foto’s). Wie heeft er een goed idee waar we kunnen starten met de voorverkoop van de loten?
Marloes Tornij heeft voor haar maatschappelijke stage met een groepje mensen voor de kleine loterij prijsjes gemaakt.
 Vervoer maandag 3 september van de schenkerij o.a. naar de opslag bij firma Pot in Amersfoort.
 Dit jaar gaan we ook (oud) gereedschap verkopen. Schenkingen zijn welkom als deze gereedschappen nog functionerend zijn!
 Wie kan helpen het gereedschap te prijzen en/of verkopen?
 Zoekt u al lang naar iets op het gebied van handwerken? Stuur mij dan een email en ik zet het in de rubriek Gezocht die binnenkort verstuurd wordt!

Voor al het bovenstaande kunt u contact opnemen met ondergetekende, onder vermelding van uw naam, omschrijving van uw deelname, evt. dag en tijd.
Marja, Marijke en al hun medewerkers gaan er ook in 2012 weer een echt festijn van maken!

Op de website http://www.diabetesfonds.nl/artikel/handwerkfestijn vindt u de meest recente informatie over het Handwerkfestijn. Als u de nieuwsbrief van het Handwerkfestijn doorgestuurd hebt gekregen maar rechtstreeks wil ontvangen dan kunt u zich aanmelden op onderstaand e-mail adres. Marja Leijtens – Smit Roeters, Zandkamp 237, 3828 GP Hoogland
Tel.: 033-4808826, Email: marjaleijtens@kpnplanet.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s